Foto's meetsysteem Maritime Measurements

Meetsystemen

Total station

The Sky is the limit, als het gaat om hoogwaardig meet- en tekenwerk binnen de jachtbouw industrie. Met ons uitgebreid scala aan meetinstrumenten hebben wij voor elke productorganisatie uitgebreide en passende mogelijkheden om 3d te meten, daarbij kunnen wij het hele proces hierin begeleiden.

We gebruiken geavanceerde technologie, zoals het Sokkia Total Station, om digitale metingen te doen. Met dit station, vooral de Sokkia Net05 en IX modellen, kunnen we scherpe metingen maken van punten op het schip. We zetten het station op een slimme plek neer zodat het Total Station het in te meten onderdeel geheel kan zien. In het geval van een groter oppervlakte of een moeilijkere omvang gebruiken we hier meerdere opstellingen voor. We richten het Total Station op het in te meten onderdeel, zoals de romp of masten. Met de kogel meten we nauwkeurig de afstanden en hoeken tussen de punten. 

Bij Maritieme Measurements gebruiken we een speciale prisma kogel samen met ons Total Station om delen van schepen precies op te meten. De prisma kogel zetten we op het deel dat we meten, zoals de romp of de mast. Dan richten we ons Total Station op de kogel en meten we hoeken en afstanden. Met deze metingen maken we gedetailleerde 3D-modellen van de onderdelen. De prisma kogel helpt ons heel precies te meten, zelfs op grote afstanden. 

Scanners kunnen snel veel informatie verzamelen, maar ze nemen soms ook dingen op die we niet willen meten. Met een Total Station kunnen we heel precies metingen doen van specifieke delen van het schip. Zo verspillen we geen tijd en moeite aan het meten van dingen die niet belangrijk zijn voor ons werk.

Bovendien zijn Total Stations ook nog eens nauwkeuriger dan scanners. Dit is vooral belangrijk voor maritieme toepassingen waarbij zelfs kleine afwijkingen cruciaal kunnen zijn. In vergelijking met scanners biedt een Total Station een directe meting van afstanden en hoeken, wat resulteert in nauwkeurigere gegevens.

Andere meetsystemen of tools

We gebruiken voornamelijk een total station voor metingen, maar daarnaast maken we ook gebruik van andere technologieën om data sneller of nauwkeuriger vast te leggen.

Handscanner

Een handscanner wordt gebruikt voor het snel in kaart brengen van grote oppervlakten door het scannen en vastleggen van gegevens. 

Handprobe

Een handprobe wordt gebruikt tijdens de bouw van een schip om bijvoorbeeld de dikte van de romp te meten en de integriteit van het materiaal te controleren.

Midrange terasterial scanner

Een Midrange Terrestrial Scanner kan gebruikt worden voor het controleren voor het uitlijnen van scheepsonderdelen en structuren.

Meetarm

Een meetarm is een ondersteunende tool bij het meten. Dit wordt gebruikt om nauwkeurige metingen uit te voeren, met als toegevoegde waarde dat het gemakkelijk is om rond objecten te meten.

Interesse in het aanschaffen van een meetsysteem?

Wij zijn erkend Sokkia dealer!

Bekijk hier onze webshop