Van pointcloud naar 3D model

Bij Maritime Measurements zetten we onze meetdata om in bruikbare modellen met behulp van RhinoCeros. Door direct te meten in onze Rhino-software, minimaliseren we het risico op fouten aanzienlijk. We starten met het verwerken van de pointclouds en gaan vervolgens over naar het creëren van vlakken. Van daaruit construeren we een nauwkeurig 3D-model dat de situatie op locatie nauwkeurig weergeeft.

Onze output kan worden geleverd in diverse formaten, waaronder 3dm, step, dwg en dxf. Bovendien bieden we de mogelijkheid om verdere engineeringwerkzaamheden op ons te nemen, tot aan de productie van volledige productiebestanden. Met deze allesomvattende aanpak bieden we een complete oplossing voor het ontwerpen en produceren van projecten, met minimale kans op fouten en maximale efficiëntie.

Ontdek onze engineeringsdiensten

Wat kunnen we opleveren?

3dm

Een .3dm-bestand is een bestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan van 3D-modellen in Rhinoceros (Rhino) software.

step

Een STEP-bestand, ook wel bekend als een Standard for the Exchange of Product Data-bestand, is een internationale standaard voor het uitwisselen van 3D-modelgegevens tussen verschillende CAD-softwareprogramma’s.

DWG

Een DWG-bestand is een digitaal bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het opslaan van 2D- en 3D-tekeningen

dxf

Een DXF-bestand is een digitaal bestandsformaat dat wordt gebruikt voor het uitwisselen van 2D- en 3D-tekeningen tussen verschillende CAD-softwareprogramma’s.