Wat is reverse engineering?

Neem contact op

Moet je een bestaand product aanpassen of namaken, maar zijn er geen of geen nauwkeurige tekeningen beschikbaar? Wij helpen met reverse engineering. Daarmee beschik je snel over een nauwkeurige digitale tekening waarop je kunt bouwen.

Reverse engineering is onder meer van toepassing in de jachtbouw. De vooraf gemaakte theoretische tekeningen sluiten vaak niet exact aan op de praktische situatie, met alle risico’s van dien voor bijvoorbeeld de interieurbouwer. Ook passen we reverse engineering regelmatig toe voor leveranciers van bijvoorbeeld luiken, deuren, roosters en trappen.

Door het 3D inmeten van bestaande objecten, kunnen we een nauwkeurig digitaal model ontwikkelen dat exact overeenkomt met de fysieke structuur van het object. Dit voorkomt problemen tijdens de productie en installatie van interieurcomponenten, omdat het model perfect aansluit op de praktische situatie aan boord. Voor leveranciers van luiken, deuren, roosters en trappen stellen we ook nauwkeurige digitale modellen op, waardoor ze hun producten precies kunnen afstemmen op de bestaande omgeving en specificaties. Met reverse engineering zorgen we ervoor dat alle betrokken partijen kunnen vertrouwen op accurate en gedetailleerde digitale tekeningen voor hun projecten.

Reverse engineering proces

3D inmeten

Wij gebruiken onze Totalstation om 3D-inmetingen uit te voeren, waardoor we de actuele staat van het object nauwkeurig kunnen vastleggen. Dit stelt ons in staat om na eventuele aanpassingen het exacte model met bijbehorende afmetingen te kennen.

Build as modelleren

Na de inmeting modelleren we het object in Rhino, waarbij we het volledige werkelijke model construeren in een 3DM-bestand of, indien nodig, in 2D.

Engineering

Daarna kunnen we de verdere engineering oppakken, waardoor we een volledig model krijgen waarop productietekeningen gebaseerd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat alle werkelijke maten nauwkeurig zijn vastgelegd.

Plan jouw meting in
Plan hier in!
  • Nauwkeurigheid
  • Foutminimalisatie
  • Ontwerpaanpassingen